10 juni 2009

Licens - AAARGH!!!

Åh ja. Så blev jeg også, så at sige, busted af licensmanden.

Licensmanden dukkede op hjemme hos mig. Heldigt for mig, så var jeg ikke hjemme, det var kæresten så i stedet. Bum bum bum. En uge senere fik vi en regning ind af brevsprækken, lige sådan som licensmanden havde lovet. Det er et par uger siden. Vi har sådan cirka accepteret regningen, også selvom vi er ret meget imod at skulle betale den. Synes vi har regninger nok i forvejen og så skal vi oveni betale for at have computere og et fjernsyn. Disse ting betaler vi i forvejen for at have, for det koster at have internetadgang og tv-kanaler.

Suk suk suk...træls træls træls.

Licensmanden havde frækheden at rende rundt på et kollegie og banke på fattige studerendes døre. Ikke nok med at SU'en ikke rækker ret langt, når der også skal betales husleje, så smider han lige en licens-regning oveni budgettet. Hvad med en licens-rabat til alle studerende. Det er sgu svært at få livet til at fungere med ingen penge og så lige skulle finde 100kr mere at lægge til side til licensregningen. Selvom vi er to om at dele regningerne, så har vi stadig ikke ret mange penge i overskud, hvis vi også skal have noget at spise hver dag. Hvis jeg ablsoult skal finansiere DR-huset så vedtag lige licens-rabat til studerende, tak!

I morges dukkede der så en ny licens-kurvet op til mig. Licensmændene havde åbenbart ikke nok i, at komme på uanmeldt besøg. Næh nej, de skulle da også lige sende et af de der vi-kan-se-at-du-ikke-betaler-licens-breve. Brevet var rettet mod mig og min gamle adresse. Det er en adresse, som jeg fraflyttede for halvanden måned siden. FRAFLYTTET FOR HALVANDEN MÅNED SIDEN!!! Licensmændene må da virkelig være desperate efter en financiering af DRs nye hus, hvis de vælger at forfølge mig på en adresse, som jeg ikke længere bor i nærheden af.

ARGH!!! Jeg lover, jeg skal nok betale min licens. Det har jeg jo allerede sagt. Der er absolut ingen grund til, at licensmændene ikke kan opdatere deres registre og lige bruge 5 ekstra minutter på at undersøge, hvor folk bor henne. Hvis de absolut skal sende breve, så kan de i det mindste gøre det ordentligt.

Jeg kan virkelig ikke lide licens og da slet ikke den nye medielicens. Hvad bliver det næste? Skal jeg betale ekstra for at have en printer? Jeg kunne jo finde på at printe en tekst fra nettet, som DR har lagt på sin webside.

Sådan som jeg har forstået det, så går alle licens-pengene kun til DR. Alle de andre kanaler får vist ikke rigtig noget ud af det. De vil have, at jeg skal betale for at kunne se en enkelt statsejet kanal. Det er en kanal, som jeg i forvejen ikke gider se, fordi alle de fede programmer kommer på alle de andre kanaler. Det er kanaler, som kan finansiere deres eksistens ved at have reklamer.

Ej, altså. Synes godt det er træls at blive voksen og skulle betale sine egne regninger, især når man ikke føler, at man får noget for pengene. Ej, det lettede at få raset ud. Nu går jeg fluks ned og betaler licens-regningen.
Blogged with the Flock Browser