06 juli 2009

Air Conditioning = kærlighed

I løbet af denne weekend har jeg fået øjnene op for den formidable opfindelse Air Conditioner / AC / Air Con (herefter kaldet AC). Aha-Oplevelsen kom i løbet af en tre timer lang tog-tur i et tog uden et fungerende AC. Det var fredag og det var eftermiddag. Alle ville på weekend med hjælp fra DSB. Luften var i forvejen tung af stress og 30 graders varme (af Celcius-slagsen), så tre svedende timer i et tog blev et sandt helvede. Det var naturligvis kun lige det ene togsæt, som var ramt af AC-strejke og vi havde naturligsvis fået siddepladser i dette ene lille bitte togsæt. Jeg er dybt forarget over, at DSB lader et togsæt uden fungerende AC køre en så lang tur med så mange passagerer i en så kraftig hedebølge. Jeg er sikker på, at det heller ikke var første gang, at det togsæt var ude at køre den dag. Det havde en indgroet lugt af sved i sæderne. Som om, at mange passagerer havde brugt mange svedige timer ved at gnubbe deres klistrede rygge op og ned af sæderne.

Jeg og hedebølger er ikke gode venner. Jeg kan ikke håndtere varme på den korrekte måde ved at tage lidt mindre tøj på end jeg ville have gjort i en december-måned. Næh, nej. Jeg håndterer varme ved at dække alle synlige hudflader til med bomuld oven på lidt mere bomuld, gerne i sorte og mørke farver. Jeg kan ikke lide sommer. Jeg kan ikke lide, at jeg ikke kan rende rundt i store stygge læderstøvler og dække mig til i flere lag sweatre. Jeg kan bare ikke lide sommer.

Med udgangspunkt i mig (fordi det er min blog) vil jeg vende fokus tilbage på AC og togturen. Tre timer er lang tid, når man vil undgå at prikke til folks vanvid. Jeg blev irriteret hver gang den gravide kvinde overfor mig skulle sidde og pille sine ærter ud af bælgene. Hun formåede flere gange at sprede en frygtelig stank af grønthandler og dårlig samvittighed over, at jeg ikke får spist grøntsager nok. Det irriterede mig, at min kæreste sad og drak kaffe i heden, fordi han så begyndte at svede lidt mere og fik en meget ulækker og svedig skulder, som jeg ikke kunne bruge som hovedpude. Det irriterede mig, at strømstikkene ikke fungerede, fordi jeg derfor ikke kunne få lys nok på min bærbares skærm, så jeg havde mulighed for at se en film uden at 80% bare var sort skærm. Det irriterede mig, at jeg havde valgt kun at tage engelsk-sprogede bøgere med til turen, fordi mit hoved ikke kunne samle sig om andet en brok på dansk. Det irriterede mig, at Nestea med grøn te smager rædelsfuldt, fordi det var den eneste kolde drikkevare jeg havde inden for rækkevidde. Med andre ord: Jeg var kun få sekunder fra at springe i luften inde i toget. Heldigvis ankom vi til endestationen lige i tide, så jeg kunne sætte mig ind i en kølig bil, nyde den afkølende blæst fra det åbne vindue og få mit humør kølet ned. 

Personen, som opfandt AC-systemet, burde få sig en af de der smarte Nobels fredspriser. Jeg er sikker på, at afkølet luft har reddet mange slagsmål og menneskeliv. Jeg har stor tiltro til, at en krig kan afsluttes, hvis bare de involverede parter kan få lov til at sidde i et AC-afkølet lokale og tænke over tingene, i stedet for at rende rundt ude i tørre ørken-områder og skyde på hinanden. Jeg er sikker på, at AC har gjort vores verden til et bedre sted.

Jeg sidder lige nu i et AC-afkølet DSB-tog på vej hjem fra den store vidde verden og kan nyde den kolde luft. Min hjerne fungerer næsten optimalt, så jeg kan endda reflektere over min nyeste lærdom. Jeg må ud og opfinde en AC-afkølet boble, som jeg kan rende rundt i om sommeren.

Blogged with the Flock Browser