12 juni 2011

Regn og Canada

Ja, det kommer til at handle om Formel 1 i Montreal, Canada. Så hvis du ikke gider bilsport, så skal du ikke læse videre.

Der havde været lidt regn tidligere på dagen. Løbet startede så fint med en fugtig bane og kørende start bag Safety car. De havde lovet regn 15-30 minutter inde i løbet, og tja, der kom regn. Vejrguderne havde åbnet sluserne og det væltede ned over banen. De stakkels kører har ikke overnaturlige evner og kan ikke køre 200km/t på aquaplaning. Der var så meget vand, at der først kom safety car ind, men de kørerne pev stadig og så blev løbet lukket. Helt sikkert for det bedste, for banen var mere vand end asfalt.

Her sad jeg så spændt foran mit TV og havde håbet på bare en smule regn og våd bane, så der kunne komme lidt sjov ud af skøjtende biler. Det er første gang i år, at der er regn og det er også første gang at bilerne skal køre med regnvejrsdæk fra Pirelli. Men ak nej, det gik slet ikke. Jeg havde håbet for regn og fik mere vand end hvad der var sjovt.

Der var så meget vand på banen, at der dukkede jokes og billeder op på nettet. Man kan blandt andet finde en historie hvor Webber efter sigende, havde planer om at stille op til genstart i en kano. Hehe (tak til TV3+ for at have fundet det frem).

Jeg husker stadig løbet i Japan for et par år siden, hvor det også regnede en del. Et af svingene gik lidt ned af bakke og havde et stort område med grus inden dæk-barrieren. Der kom en grupper biler rundt i svinget, men i stedet for at dreje, gled de alle bare lige ud. Det var sjovt at se. Den ene bil efter den anden gled bare lige så stille ud og parkerede ude i gruset. Som om der var en magnet ude i gruset, som bare sugede bilerne til sig. De fleste af bilerne kunne ikke køre mere den dag og kørerne steg ud og gik skuffede tilbage til pitten. Men stædige Hamilton blev siddende i sin bil og vinkede desperat efter en kran, som kunne løfte bilen tilbage ud på vejen. Han fik sin vilje og kørte løbet færdigt.

Åh, regn gør bare Formel 1 dobbelt så spændende. Mens jeg sidder og venter på at regnen aftager og løbet starter igen, så kunne jeg jo passende lige bruge tiden på at skrive lidt om vand og Formel 1. Imens kan TV3+ så køre med improviseret TV og fylde sendefladen med mere Formel 1-nørderi, hvor der masser af tid til opsummering af tidligere løb, snak om vejret, og tja, bare improviseret samtale over emnet Formel 1 sæson 2011.

Efter mere end to timers ventetid blev løbet så sat gang igen, Regnen var stoppet, vandet var pumpet væk fra banen og så var de klar til genstart bag safety car. Det føltes som evigheder inden løbet blev givet frit og safety car'en blev taget af banen. Jason Watt var kommet for at se og kommentere motorløbet. Han sad utålmodigt og brokkede sig over at safety car'en blev ved med at køre. Med andre ord, så satte han ord på den frustration som jeg (og mange andre seere) sad med. Jeg ville jo bare gerne bruge min søndag aften på at se Formel 1-løbet og så en film bagefter med kæresten. Det blev der ikke tid til. Løbet skulle være stoppet klokken 21, men der sad jeg stadig tålmodigt og en anelse frustreret og ventede på at vandet forsvandt. Lidt over 22 blev løbet så ENDELIG givet frit og jeg fik mit fix af Formel 1.

Jeg sidder og får helt skrivekløe over hvor spændende løbet var, men det må blive en anden dag (måske). Al den safety car og de mange sære crashes beder bare om at blive delt med resten af verden (om den så vil læse det eller ej). Og så er der jo også regnen og den våde bane. Åh, det var så spændende og fyldt med action. Jeg zappede ind på TV3+ og Formel 1 omkring klokken 17. Klokken 22.05 er løbet så slut. Fem timer med Formel 1. Ej, men altså, for fanden da. Da løbet endelig kom i gang, så blev det et fantastisk løb! Jeg har ikke ord for hvor spændende det var.

Nå ja, og Button vandt. Yes yes yes!

04 juni 2011

En rar lille sang

Her er en dejlig lille sang, som jo passer perfekt til alle dovne mennesker. Jeg er dybt fascineret af videoen. Det er fjollet og fuldkomment meningsløst. Bruno Mars står og danser sammen med sine abe-venner. Det er da god humor. Sangen har vel egentlig også et godt budskab: I dag gider jeg ikke lave noget. Generelt er jeg jævnt ligeglad med det andet ham Mars-manden har lavet. Jeg er ret så træt af at høre at han vil gribe granater for en tilfældig piges kærlighed. Men altså, denne sang er skøn, så her er Bruno Mars med "The Lazy Song":