29 maj 2006

Eksamensstress

Det er vel noget alle studerende lider af på et eller andet tidspunkt i løbet af deres studie. Men der er nu alligevel noget over sådan en stemning al den stress kan give. Man ser de små travle stakler løbe rundt mellem computere, boghylder, medstuderende, ind og ud af lokalerne, frem og tilbage, tilbage og frem. Nogle har måske en kop kaffe limet til hånden, der af sig selv bliver fyldt med varm kaffe hele tiden. Nogle har en mobil presset mod øret mens de råber ad et studiegruppe-medlem, der ikke er dukket op til tiden. Nogle står og stirrer ondt på printeren, der aldrig virker når den skal, eller aldrig har papir nok til at printe den lange vigtige opgave.
Man kan se fænomenet næsten dagligt hvis man tager ud på et af de fine universiteter eller andre uddannelsessteder. Man sætter sig et centralt sted hvor alle kan løbe forbi og man observere denne venlige verden, hvor alle kan hjælpe alle. De muntre små myrer løber, stresser, skriver, læser, tænker og lærer. De starter tidligt om morgenen og går først hjem når de kun lige har energi nok tilbage til at sætte sig på cyklen og trille hjem til det lille kollegieværelse.
Men så bliver det fredag og de små flittige mennesker slukker computerne, sætter bøgerne tilbage på hylden og vandrer i samlet flok hen til den nærmeste bar. De sætter sig glade, trætte og tilfredse ved bardisken og tømmer derefter baren for alt drikkeligt sprit, sprut og øl.
Ak ja, de kære flittige studerende. Disse små livsglade mennesker, sprængfyldte af energi og trang til oplevelser. Hjernerne kører på højtryk for tiden og den logiske sans drukner i faglige begreber og uforståelige undervisere. Men de er ved godt mod, og døgnet har mange timer, så de skal nok få det lært. Snart kan de se lyset forude hvor sommeren og en lang og tiltrængt ferie venter. Snart kan de få lov at sidde i baren dagligt og glemme alt hvad de lærte i dette semester.
Nej nej, vi stresser ikke, vi har bare travlt med at få sommerferie.

Ingen kommentarer: